JUNONA

Potrzebujesz pomocy? Zobacz, co możemy dla Ciebie zrobić

Jak pomagamy?

W naszym Schronisku dla Osób Bezdomnych pomożemy uregulować Twoją sytuację prawną, bytową i wesprzemy Cię na drodze odzyskiwania kontroli nad swoim życiem.

Schronisko

Prowadzimy schronisko dla bezdomnych kobiet i ich dzieci. Możesz tu liczyć na: nocleg, pożywienie, podstawowe środki higieny, środki czystości oraz odzież. Pokoje dla nie więcej niż pięciu osób. Oferujemy pomoc specjalistów. Jeśli potrzebujesz schronienia, zgłoś się do swojego ośrodka pomocy społecznej po skierowanie do nas.

Pomoc Postpenitencjarna

Jeśli opuszczasz ZK i nie możesz lub nie chcesz powrócić do miejsca swojego wcześniejszego zamieszkania, napisz do nas list i opisz krótko swoją sytuację. Od kilku lat prowadzimy projekt z zakresu pomocy postpenitencjarnej pt.„Zmieniam swój świat”, dofinansowany przez Ministerstwo Sprawiedliwości. Jeśli zostaniesz zakwalifikowana do udziału w projekcie, możesz przez 3 miesiące mieszkać u nas bez opłat.

Punkt Wydawania Odzieży

Jeśli potrzebujesz odzieży dla siebie i swoich dzieci, zadzwoń: 508634507. Umówimy się z Tobą na indywidualne spotkanie w naszym Punkcie Wydawania Odzieży damskiej i dziecięcej, gdzie otrzymasz stosowną pomoc. Gwarantujemy, że odzież w naszym Punkcie jest czysta i zadbana.

Punkt Wydawania Żywności

Dzięki współpracy z Bankiem Żywności co czwartek dzielimy się z potrzebującymi osobami jedzeniem w naszym Punkcie Wydawania Żywności. Chcesz skorzystać z takiej formy pomocy? Zadzwoń pod numer 607602727, a my podpowiemy, co masz zrobić, aby móc do nas dołączyć.

Jak do nas dojechać?

Nasze działające całą dobę Schronisko dla Osób Bezdomnych znajduje się w miejscowości Piekło pod Sztumem. Jadąc od strony Gdańska, najszybciej dotrzesz do nas drogą nr 22, przed Malborkiem skręcając na Miłoradz. Jeśli podróżujesz od strony Kwidzyna, skręć w Sztumie z drogi nr 55 na 603 w kierunku Białej Góry.
Ze Sztumu do Piekła kursują busy linii „AŻ Rydwan”.